Paul Collard parla de creativitat

El britànic Paul Collard, director executiu de Creativitat, Cultura i Educació, organització que dissenya per al govern britànic programes d’aprenentatge, el gran valor de les arts és que fomenten la creativitat i desperten sentiments. “El problema de l’educació és que s’ha dissenyat per entrenar els alumnes en les professions que existeixen, però ja no sabem de què treballaran els nens d’avui quan siguin grans”. Per això, assegura, és fonamental fomentar la creativitat des de petits.

Miracles Martínez, directora del CEIP Rufino Blanc de Madrid, va dir durant la jornada organitzada per la Fundació Botín que les arts tenen a més una capacitat de vertebració transversal de temàtiques. “Fent murals sobre la tardor podem estudiar meteorologia, els aliments, botànica o matemàtiques”, va il·lustrar.

Clouder opina, a més, que qualsevol bon professor és un artista en potència. Si es cuiden els materials i es té passió per ensenyar, segur que es recorre amb freqüència a incloure elements relacionats amb la pintura, el dibuix, les arts plàstiques, la música o l’expressió artística. Encara que en els centres cal lluitar també contra la comoditat de cenyir-se al llibre de text: “és important tenir clar que l’art comporta la possibilitat del risc i el fracàs”, explica.

També sol enfocar-se de forma errònia l’assumpte, segons ho veu Martínez. “En l’avaluació solem posar l’èmfasi en el resultat de la feina, quan el realment important és el procés, perquè és quan succeeixen coses”. Fomentar les arts ha de ser un treball també de cara als mestres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *