Estimulació primerenca

Des dels inicis de l’escola, un tret que ens caracteritza és l’aplicació del programa d’estimulació primerenca basat en les aportacions de Glenn Domman i Karl Delacato.

La finalitat és aconseguir desenvolupar al màxim les capacitats de cada nen i nena.

Aquesta proposta metodològica dóna molta importància al treball neuronal a través de la captació d’estímuls sensorials i l’organització d’aquests en la ment.

Aprofita els períodes sensitius d’aquestes edats per potenciar al màxim la memòria de la persona i té una concepció molt global de l’aprenentatge que deriva de la connexió entre la motricitat i la intel·ligència.

Les activitats que formen part d’aquest programa són:

Música: L’educació musical en edats primerenques és vital de cara al procés educatiu global de l’infant. Tenim un repertori de cançons, danses, audicions, exercicis de discriminació auditiva i materials musicals dins del nostre programa Guia. Sensibilitat musical per desenvolupar el procés intern d’aprenentatge de l’infant. La música és un excel·lent mitjà d’aprenentatge i desperta sempre una gran curiositat al nen…. Amb la música treballem les capacitats bàsiques d’atenció, percepció sonora, memòria rítmica i melòdica. Tot això ajuda en gran mesura al desenvolupament cognitiu de l’infant. La música ens ajuda a créixer i ser més feliços!

Les audicions: Activitat diària on l’infant escolta audicions majoritàriament de música clàssica per tal de desenvolupar al màxim l’amplitud de freqüències de l’oïda, fet que afavorirà un bon aprenentatge de la fonètica dels idiomes.

El passeig: Es realitza fora de l’aula i es basa en el contacte directe amb l’entorn, amb l’observació i l’experimentació per tal d’adquirir uns coneixements d’ell mateix, de les seves possibilitats i de les relacions entre ell, els altres i el medi gaudint de les seves conquestes i compartint-les amb els seus companys.

Els bits i els rètols: El treball de bits i rètols forma part del racó d’estimulació.

El treball dels bits pretén donar informació verbal i visual simultàniament per tal d’aprofitar al màxim el potencial memorístic de l’alumne en aquestes edats, estructurant i relacionant els conceptes i enriquint el vocabulari.

El treball dels rètols apropa el nen al llenguatge escrit afavorint l’inici de la lectura global.

ESTIMULACIO PRIMERENCA: Tacte, olfacte

Mitjançant l’estimulació primerenca, treballem també el tacte, que ajuda al desenvolupament integral del nen.

Deixem que el nen explori, examini diferents textures, diferents materials com cotó, guants de llana, paper, cartró, sorra….

Juguem també al “joc dels olors“ per estimular l’olfacte. És summament important per obrir nous canals d’informació i per al creixement de l’infant.

Es pretén ensenyar al nen l’habilitat per poder olorar, i manifestar certes reaccions davant qualsevol estímul olfactiu. Olorem boletes perfumades, cotó impregnat amb colònia, menta, llimona, mango, mandarina i diferents espècies.

EL PASSEIG (nadó)

El passeig és una font molt important d’estímuls i benestar per al nadó. Durant el trajecte, l’infant observa tot el que l’envolta: arbres, flors, gent, edificis… mentre rep totes les sensacions que l’aire transporta: olors, brisa, sorolls… A més, el sol que ens acompanya habitualment durant tot el passeig, és de vital importància per a l’infant, a part d’afavorir la segregació de diferents vitamines, com la D, necessàries per al bon creixement del nen, és un bon antisèptic natural. És per tot això, que a l’escola es potencia molt aquesta activitat, doncs el nadó en surt molt beneficiat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *