Lecto-Escriptura

Llegir és comprendre un escrit! El més important és interpretar el que vehiculen les lletres impreses, construir un significat nou en la nostra ment a partir d’aquests signes.

Com ho fem? Mitjançant rètols de paraules gravem visualment el que veiem per, a poc a poc, anar sil·labejant i analitzant cada so. D’aquesta manera, iniciats en la globalitat de la paraula destriem sons i síl·labes.

A final de l’etapa d’educació infantil podem afirmar que una part important dels nens/es assoleixen la velocitat lectora descodificació que els permet comprendre el que llegeixen.

Podem dir que el nen/a escriu quan és capaç de codificar un paraula que per a ell té un contingut comunicatiu. Utilitzem diferents recursos com: lletres de confegir, lletres magnètiques… El traç i grafomotricitat es treballen molt per aconseguir un bon gest gràfic. D’aquesta manera, treballant amb molta intensitat la direccionalitat en les grafies també provoquem aquest interès per a crear paraules i frases. És una tasca engrescadora poder escriure amb ortografia natural tot allò que els agrada i motiva.

Tant la lectura com l’escriptura la iniciem amb lletra lligada tot i que quan els nens/es acaben l’etapa d’educació infantil, la gran majoria ho llegeixen tot!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *